Sunday, February 13, 2011

.:Bola Lagi:.

Malam ni untuk kali ke duanya saya teman hubby pergi tengok bola live kat Stadium Perak... Kali lagi meriah daripada tengok Perak lawan Johor FC tu, maybe sebab malam minggu kot, tu yang meriahnya terlebih-lebih... Apatah lagi lawannya Negeri Sembilan yang ada pasangan kembar sensasi si Aidil Zafuan dan Zakuan Adha tu. Tapi malam ni si pengantin baru tu tak turun padang, bulan madu kot.



Untuk perlawanan ni tiket kitorang RM 10/orang. duduk kat tempat open, bukan Grand Stand tu... Tiket pun warna lain... Warna kuning plak, grand stand warna pink... Sebelum ni tengok bola tak paham apa-apa... sekarang dah paham ckit-ckit... hehehehe... tapi tadi ada satu benda tak paham, bila bola out orang tepuk tangan, tanya kat hubby kenapa? Dia diam je... tak tau nak jawab kot... wakakakaka...


Perak telah membelasah Negeri Sembilan dengan 2-0, kelebihan bermain di padang sendiri memudahkan diorang dapat mata, gol pertama tu dapat penalti, betul-betul depan gawang, saja jelah kalau tak masukkan, nampak Perak sebagai penyerang, Negeri Sembilan menahan... dan... Penyokong nogori balik dengan tangan kosong... tak pe... relax...

video

Bila bola masuk dalam gawang, maksudnya gol lakan... Semua orang bersorang macam nak gila, tak pelah semangat kesukananlah katakan, tapi yang saya tak suka, penonton yang tak bermoral, membaling bekas-bekas minuman ke arah padang, kesian pak cik rela yang duk mengadap penonton tu... habis track penuh dengan cawan-cawan kertas, air terpercik sana-sini... huhuhuhuu... Tak bermoral sungguh...


tu satu hal, ada satu lagi hal yang saya tak gemar, ASAP ROKOK! Waaaaaaaaa... Sakit jantung rasanya... diorang ni memanglah... Tapi nak buat macam mana dah tempat awam kan...

AKHIRNYA!!!! 2~0

1 comment:

Anonymous said...

stadium perak yer...bukan indera mulia...SKOR YOP SKOR!!