Wednesday, April 20, 2011

::Kisah 30 Tahun ~ Part 8::

Jeng... Jeng... jeng... Tahun akhir... Tahun keempat... Tadaaaaaaaaaa....

Hari pernikahan... 26 Mac 2005...
Saya berkahwin... Hahahahaha... Jodoh pertemuan di tangan tuhan... mula-mula dulu nak kahwin umur 28 tahun... Tup... Tup... 24 tahun dah kahwin... hehehehehe... Dengan siapa? Laaaaa... Dengan suami saya la kan...  Bayangkanlah paper akhir Tahun 3 sem 2 tu, saya orang pertama yang bangun hantar paper... Sebab esoknya nak nikah dah... Wahahahaha...Tapi memang best sebab apa? Hampir satu kelas datang wedding saya... tak caya? hah... Tengok ni... 

Ni gang-gang lelaki...
Ni gang-gang pompuan...
 Lepas tu... Naiklah semester 1 tahun akhir tu sebagai isteri orang... Tapikan... Waaaaaa... Hari pertama saya di tahun akhir tu, kene masuk hospital... Bukan preganant! Tapi INJURED CONTACT LENS.... Sebulan duduk hospital... Mula-mula Hospital Batu Pahat, pastu tukar Hospital Sultanah Aminah Johor... Ber'honey moon' la saya kat hospital... memang tak boleh lupa... Hadiah kahwin... So, sesape yang pakai contact lens tu hati-hati ye... 


Saya masuk hospital bukan sebab mata saya dijangkiti kuman, tapi sebab lens yang saya baru paki tu tak boleh ditanggalkan dari mata saya... Saya dah cuba macam-macam kekdah dah nak tanggalkan... Tak boleh gak... Pada hal baru je beli dan baru pakai tak samapai 2 jam... Akhirnya saya menggunakan kuku mencungkil sedikit lens tu... Dan berjaya terbuka... Tapi sayangnya... Kulit mata hitam saya turut terkoyak... Waaaaaaaaaaaaaaaa... Sakit tau...

Maka bila masuk kuliah semula saya terpaksa berkejar mencari semula apa yang tertinggal... Mujurla boleh teruskan tanpa perlu repeat... Maka, pointer saya pun menjunamlah... Dari elok-elok 3... Jadilah 2.97... Huhuhuhu... Tapi engineering... Tu dah kira hebatla... hehehehe... Perasan...

Maka berjayalah saya menamatkan degree saya tahun 2006. Berjaya juga mendapat sijil kahwin... hahahahahaha.... 


To Be Continued: Apa plak lepas ni...
               

3 comments:

HonEyBuNNy said...

salam ziarah....

adehhh..ne buat ila takot nak pakai lens....so far pakai alhamdulillah lagi....

Nazha Naan (IP0344332-X) said...

Dah nasib tu... Coz bkn tak jaga elok... cuma salah beli kot... skang dah pki semula... hahaha

♥ain_nia♥ said...

NI LA MSALAH ORANG RABUN KN NK CNTIK CKIT PN XBLEH...NK PKAI LENS DE JE YG X KENA KN...