Thursday, April 21, 2011

::Kisah 30 Tahun ~ Part 9::

Habis je degree... Saya wat pulak Master Education... Kan ke cita-cita saya nak jadi pendidik... Perghhhhhh... Tak tercapai akalku... Bila saya pikir balik... Ssaya bersyukur Allah memberikan aku kemudahan melalui liku kehidupan ini... Dari budak yang UPSR nye ada 'D'... Skang buat master... Buat master ni pun sebenarnya salah satu syarat biasiswa yang saya dapat masa degree... Biasiswa Kementerian Pengajian Tinggi... So, takdelah hutang-hutang patutnya kan... Tapi ada gak... hehehehe... Pinjaman PTPTN tahun pertama tu... RM7K, ada sesapa nak tolong bayar tak... Wikikikikikiki...

Bila buat master ni, dengan title "weekend houzwife" memang life agak berbeza... Kawan-kawan pun dah matang... Ramai gak kawan-kawan yang dah kawin... So, tak banyaklah buat aktiviti gila-gila dan foya-foya... Aktiviti banyak yang ilmiah... And... Semuannya berjalan lancar... Cuma awalnya shock gakla... Yela dari civil Engineering, subjek kira-kira, hari-hari hidup ngan calculator... Hidup dengan nombor... Tetiba, master ni, kene membaca... Menghafal... Jem gak wa beb! Tapi... Akhirnya bleh gak sesuaikan diri... Apa yang saya boleh kata... Master is more easier than degree... But... Bila master, assignment memang lebatla... And also thesis! Huh! Gila ah! Degree lebat gak ass tu... Tp enjoy! muda remaja kan... wahahahaha... What can i describe with all of this... hurmmmm... Oh ya... I really... 

LOVE MY LIFE!

Ha... Nila bakal-bakal pensyarah yang cute dan hensem...
EXMAIT '07 ~ Menang poster beb masa ni! Padahal
pakai Power Point je.. hakhak...
Keminja '07 ~ Kem Minda Remaja, untuk sekolah terpilih
kat area Batu Pahat
Berakit ~ Pengalaman paling x-trim dan best... Berakit kat sungai
di Pahang...
Ni le gang-gang master yang berakit di Kampung Orang Asli, Raub, Pahang
Aktiviti ke Gua Telinga (Credit picture to Umi Hani)
Dan... Akhirnya tamatlah master saya selama setahun setengah ini pada tahun 2008... Thanks Mak dan Abah... Menyokong saya selama ini... Jasamu tidak akan dilupa...

Puan Siti Halijah Binti Awang
En Naan Bin Masikon
Also, thanks to my beloved husband, En Mohd Amirul Bin Jamain... Sebab memahami cita-cita saya selama ini... Walaupun kita terpaksa PJJ... hehehehe...

HAPPY 30's TO ME TODAY!

To Be Continued: Last Episode

9 comments:

PReDicToR said...

berakit...wah seronoknya...

Nazha Naan (IP0344332-X) said...

Sangat seronok... tak bleh lupa...

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

salam singgah ..bole la sy mintak tolong ajarkan apa2 yg patut ttg blog...ye Puan.

TQ singgah ke blog saya.

[mamadiana]

Nazha Naan (IP0344332-X) said...

Hehehehe... saya x derlah pandai pun... tp boleh je.. kalau saya tahu saya jawab...

nUr _ atiQah said...

bez nya..hee^^~
saya pun nanti nak jdi lecturer..
cita2 saya..hehe^^~

Aina said...

tahniah dah grad master.

happy belated birthday :)

||Gadis Pencuri Hati||

fadlisabri said...

visit here frm Egypt~

http://coretanfadlisabri.blogspot.com/

FarhanaLicious said...

akak, berapa pointer lau nak sambung master ek?

Nazha Naan (IP0344332-X) said...

Farhana...
Masa akak ni.. syarat dia 2.75 above...