Tuesday, April 5, 2011

::Wah!!! 6th Anniversary Laaa::

    
Lot 179, kampung Pelet,
14400 Bukit Mertajam, Penang
Tel: 04-5228502, 04-5228503
H/P: 012-2865363, 012-2065003, 012-5175503
Website: www.puncakmutiara.com


Tadaaaaaa.... :) nila tempat kitorang ber"anniversary" Puncak Mutiara Cafe Penang... Tengok tu Visa & Master Card pun boleh guna... what its mean? Kene makan mahal-mahal la kan.... Memang sperb tempat makan ni, menu dia je 800 lebih... Bayangkanlah berapa lama nak pilih makanan... Tapi pelayan dia memang sabarla... Tak sabar tak boleh keje sini sebab nak tunggu customer order memang lama la... Ye la... 800 lebih menu pilihan... Kelabu mata beb...


Haaaa... Ni air yang kitorang order, nama dia susu kambing dengan safron harga dia RM 7.00 ++, rasanya... sedapla... Rasa susu yang segar terbaik dari ladang.... Oh lupa nak cakap, cafe ni memang ada ladang sendiri, so kalau duduk kat bawah-bawah sikit adalah bau alam... Bau kambing... hehehehehe...


Yang ni plak air kelapa + susu kambing... marvelous beb... satu rasa baru... sedap... harga tak hingat tapi yang pastinya bawah RM 10 atas RM 7.... Haaaaaa... Ok tak...


Yummy.... Yum... Yum.... Ha... Teka ni apa? Makanan? Yup... tepat sekali, ianya makanan... Apa jenisnya? Hahahahaha.... Inilah dia OSTRICH GRILL!!!! Sedap tau... Tapi agak keras sikit, bukan liat tau... keras... keras yang boleh dikunyah dengan baik.... Harga dia RM 36... Tapi banyak tau... Ada 5 keping satu hidangan... Of coz fresh dari ladang!


Ini LAMB CHOP... Bleh je jumpa kat luar, tapi entah kenapa nak test...  Masa sampai tu kan... Depan kita dia tuang sos tu... Berasap beb, dengan aroma yang menarik-narik anak tekak saya... Wahahaha... Harga RM 19... Ada 2 potong daging... Ok kan?


Yang ni paling saya suka... SATE OSTRICH... Lembut dan juicy.... Sedap tau... Kuah dia pun sedap... Alamak meleleh air liur plak... Hahahahahaha... Harga dia 1 cucuk RM 2... Besar-besar daging dia....

Happy Anniversary untuk kita berdua... 6 tahun bukan satu tempoh yang sekejap untuk melalui pelbagai liku kehidupan... Kejujuran, kepercayaan, tolak ansur dan tak mementingkan diri sendiri adalah tips terbaik setakat ini... Semoga kita sentiasa berada di bawah lindunganNya yang Esa... semoga Allah memberikan kita kekuatan dalam menempuhi hidup di dunia yang penuh godaan, agar sentiasa berada dilandasannya yang benar... Amin...

2 comments: